På en benk i Altea

Professoren i Altea

Jeg har jo sett denne karen et par ganger. Første gang satt han på benken sin å skrev notater, eller var det en bok han skrev på? Neste gang jeg så han, satt han på samme benk og til tider sang han for full hals. I følge mine ører, så kunne han bra engelsk, så han var neppe spansk. Jeg tenkte å lure fram mobilen for å filme, men la bort den tanken, det ville nok være litt frekt.

I dag satt han altså også der, han skrev litt og sang litt, men filmingen lot jeg være også denne gangen. I stedet så rusla jeg bort å prata med han. Nei, han var ikke spansk, men litt nederlandsk, belgisk og engelsk og hadde bodd i Spania i 17 år. Jeg var jo litt nysgjerrig på skriveriene hans, da kunne han fortelle at han holdt på å skrive om verdenshistorien, for den historien vi kjenner, der var det mye mer feiler enn rett. Akkurat det vet jo ikke jeg, men du verden så mye han kunne, det var fra det Romerske riket, Bysant og det Ottomanske riket. Det var om alle feilene i religionene. Politikk og kriger, om mordet på Hitler, ja i følge han, så ble Hitler skutt av Eva Braun. Om Colombus som oppdaget Amerika, vel egentlig så var det vel Leif Erikson, ja det kunne jo være mange nordmenn som var der før Colombus, men det teller ikke i den offisielle historien. Skandinavene var ikke, som folk fra mange andre steder, så skrivekyndige som de andre oppdagerne, som alltid hadde med seg nedtegnere. Og det som ikke er nedtegnet, teller ikke. Ja han hadde masse mer å fortelle og hans oppgave i livet var å omskrive å rette historien. Og så la han til, at han var litt gal allerede fra fødselen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.