Den gamle Svanen i Altea

 

Tidligere publisert 10.06.2018 kl.11:41 i i Spania

Ved strandpromenaden mellom Altea og Albir.

Svanen Paco har sitt faste sted langs elveutløpet ved Alteas havn. Svanen har blitt observert her i byen i rundt 20 år nå, ja kanskje har den vært her enda lengre.

Hundrevis av mennesker stopper daglig opp ved broen over elven, for å ta en titt på Paco. Ja du har sikkert sett henne selv, om du har gått langs promenaden mellom Altea og Albir.

Paco er veldig glad i mennesker, selv om han ikke liker at folk kommer for nær den. Ja på dager med lite folk, kan det virke som han blir deprimert. Dette forteller Olga Pompa Regueira fra dyreorganisasjonen Somos Gos til Spaniaavisen Spesielt i den siste tiden, for han har mistet sin gode venn, som var en and og som han alltid gikk sammen med. En mann kom ned til stranden for noen uker tilbake og slapp hundene sine løs på stranden her, og de gikk til angrep på anden.

Siden jeg selv i det siste, har bodd bare 50 meter fra stedet, så har jeg registrert at i de senere ukene har dukket opp en ny and, eller er det den skadede anden som er dukket opp igjen? Det er i alle fall sikkert at de trives i hverandres selskap, der den ene går, kommer alltid den andre etter.

En nederlandsk mann, som har samme navn som svanen, kommer hver dag for å gi den mat. Idet han dukker opp, retter svanen blikket mot ham og står opp med én gang. Paco strekker hodet mot Paco, som bøyer seg ned.

? Denne svanen er bare helt spesiell, og vi har vært gode venner i lang tid. Jeg overdriver ikke når jeg sier han er som et barn for meg. Han blir så glad når han ser meg, og han bare elsker å stryke hodet sitt mot meg. (bilde 3 fra Spaniaavisen).

Paco, ja den nederlandske mannen, oppfordrer folk til ikke å mate fuglen, den får hva den trenger hos meg og det er i hovedsak grønnsaker og nøtter.

Da han har vært syk og plages med leveren, tåler han ikke all slags mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.