To flotte småbyer

Altea

Altea er en sjarmerende kommune som strekker seg fra sjøen, med 6 km strender og en flott strandpromenade, og opp mot fjellet, hvor man finner gamlebyen. Kommunen har en lang historie, og det er gjort funn i Altea la Vella og Cap Negret som stammer fra den iberiske befolkningen helt tilbake fra 5. til 1. århundre før Kristus. Så kom fønikerne, grekerne og kartagenerne, deretter kom byen under romersk påvirkning.

I 711 startet den arabiske erobringen av Spania. Dette hadde stor innflytelse på både handel, kultur, språk og religion. I 1244 erobrer Jaume III Altea. På 1500-tallet blir Altea nesten avbefolket på grunn av alle piratene som plyndret byen.

Portal vell d’Altea. I 1607 ble det derfor bygget en beskyttet by med dobbel mur og fort.

Det ble bygget to porter inn, og hovedporten – Portal Vell, kan man betrakte den dag i dag. Muren ble revet igjen på midten av 1800-tallet.

Plaza de Iglesia er sentrum i gamlebyen, og her ligger den berømte kirken med blå kuppel. Opprinnelig er den fra 1600-tallet, men på grunn av kriger, måtte den bygges opp igjen på slutten av 1800 tallet.

Dette ble avsluttet i 1996. Denne kirken bør man se!Som historien forteller, har grekere, romere, arabere og andre (bytte om til – mange nasjoner?) hatt sin innflytelse på byen.

Kirken og litt av gamlebyen, sett fra havna.

I den senere tid har mange kunstnere slått seg ned her og dermed også satt sitt preg på denne lille byen med hvitmalte hus, trange gater og en fantastisk utsikt over Middelhavet.

Altea satser mye på kultur og kunst. Stadig bygges det ut nye severdigheter og attraksjoner. Man finner også et universitet for musikk og kunst.

 

Alfaz del Pi 

L’Alfàs del Pi / Alfaz del Pi er en kommune på Costa Blanca-kysten i Spania. Den ligger i provinsen Alicante i regionen Comunitat Valenciana, og strekker seg fra Albirstranden i nord til Sierra Helada og Benidorm i sør.

Albirstranden en høstdag i 2017

Mange utlendinger. Folk fra over 100 nasjoner har bosatt seg i kommunen, som er registrert med i overkant av 20 000 innbyggere. Av nærmere 10 000 utlendinger i kommunen er om lag 5000 nordmenn. Av disse hadde 2500 registrert seg som velgere i kommunevalget der i 2007.

I Alfaz del Pi finnes det norsk bokhandel, grunnskole og videregående skole, norsk sjømannskirke. Norges største helseforetak i utlandet, Reuma-Sol Senter, eid av Norges Revmatikerforbund, ligger i Alfaz del Pi. Andre store folkegrupper i kommunen er briter, nederlendere og belgiere.

Offisielt nettsted: http://www.lalfas.es

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.