Skandinaver har fulgt romerne og maurerne til Alfaz del Pi

Kommunen Alfaz del Pi (eller i Valenciano, L’Alfàs del Pi) er en som på noen måter blir overskygget av naboene til Benidorm og Altea, men som likevel har sin egen unike identitet.

Artikkelen er tidligere publisert i Alicante Today

Den historiske opprinnelsen til Alfaz del Pi er pent illustrert med navnet: «Alfaz» stammer fra det arabiske » alfa», som betyr avlingsmark, og viser at byen vi kjenner i dag ble grunnlagt i de lange årene med maurisk styre. som endte i 1258. Imidlertid ble det fram til 1700- tallet kjent som «Alfaz de Polop», og den særegne «Pi» ble ikke podet inn i navnet før i 1786 til minne om plantingen av det store furutreet som fremdeles kan være sett på Plaza Mayor.

Men maurerne var på ingen måte de første menneskene som bosatte seg i denne delen av kysten av Marina Baja-området i Alicante . To kilometer fra sentrum, på kysten, er El Albir, som i dag er mye som alle andre kystutvikling med unntak for tilstedeværelsen av restene av en stor 5 th -Century romersk villa, inkludert en gravplass. Mange av artiklene som finnes her er nå utstilt i det romerske museet i El Albir.

Også i dag er byen Alfaz del Pi okkupert av horder av inntrengere fra utlandet, selv om det denne gangen kan sies at de er inntrengere av en ganske annen art. Av befolkningen på 21 700 er bare 44% spanske, mens resten hovedsakelig består av nordeuropeere som har kjøpt pensjons- eller fritidsboliger i denne delen av Costa Blanca. Over 3000 av disse innbyggerne er britiske, men for en gangs skyld er de lett under antall andre utlendingssamfunn: Alfaz del Pi er bemerkelsesverdig hjemmet til den nest største norske utlendingsbefolkningen i verden, bare mindre enn i London.

Den offisielle norske befolkningen er rundt 5000, men noen anslår at hvis den “flytende befolkningen” tas i betraktning, er det reelle tallet nærmere det dobbelte. Som et resultat er byen godt forsynt med norske butikker og andre manifestasjoner av skandinavisk kultur – det er til og med en norsk skole her – og er tvilling med Oslo. Ikke at Alfaz del Pi (L'Alfas del Pi)

bare skandinaver vil føle seg hjemme her: golfkjøringen på El Albir fungerer også som den lokale cricketklubben, og i alt er over 100 nasjonaliteter representert på den lokale valglisten!

Ligger like nord for Sierra Helada, som skiller Alfaz fra Benidorm , har kommunen den lange stranden i El Albir og forskjellige mindre viker som La Mina, El Médico og el Amerador. Disse blir oversett av Torre Bombarda (et vakttårn som ble bygget for å oppdage berbiske piratravere i middelalderen) og et nylig restaurert fyrtårn fra 1600- tallet som nå er hjemmet til besøkssenteret i Sierra Helada. Stien opp til fyret gir en perfekt mulighet til å nyte landskapet i Sierra, og selvfølgelig å nyte panoramautsikten ut over Alfaz og videre mot Altea.

Blant de mange boligutviklingene på landsbygda i Alfaz er det også fremdeles mulig å finne noen av fabrikkene som ble bygget langs vanningskanaler for de lokale vingårdene og sitrusplantasjene på 1500  tallet.

Alfaz del Pi (L'Alfas del Pi)

Disse ble gitt av generøsiteten til baronessen Beatriz Fajardo de Mendoza, og var en del av et system som også gav Polop, La Nucia og Benidorm fordeler, men selv om noen av dem fremdeles er i orden, har hovedpilen i den lokale økonomien vært turisme noensinne. siden byen begynte å utvide seg på 1960-tallet.

Som et resultat av denne utvidelsen finnes norsk laks nå i butikkhyllene i Alfaz sammen med lokale sjømatspesialiteter, mens mørke skandinaviske brød sprer seg sammen med typiske delikatesser på Costa Blanca: en uvanlig kombinasjon, og som tydelig viser seg attraktiv for store antall nordeuropeere!

 

.

.

.

.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.