Ting du kanskje ikke vet om L’Alfas del Pi

Et internasjonalt samfunn og en vennlig velkomst

Tidligere publisert i Visit Albir

 

En varm velkomst venter deg når du kommer til Albir, et sant internasjonalt samfunn som inkluderer Spanjoler, Nordmenn, Engelskmenn, Nederlendere, Tyskere og mange andre nasjoner. Albir ligger mellom Alicante og Valencia på den populære Costa Blanca kysten, nær det pulserende utelivet i Benidorm, men likevel vil du oppleve en mer avslappende og rolig livsrytme – omgitt av fjell, appelsinlunder og landskap med pinje-trær.

Albir er med hensikt bygget som en moderne badeby, rolig og tilbaketrukket i forhold til sine mer travle naboer Benidorm og Altea. Her finner du brede avenyer beplantet med trær, lave bygninger omgitt av hager, og hoved shoppingsenteret ligger i gåavstand fra størstedelen av byen. Albir hører til kommunen L’Alfas del Pi.

 

Ting du kanskje ikke vet om L’Alfas del Pi

 

  1. Araberne okkuperte området fra 711 til 1258
  2. I det 16 århundre, ble det kalt L’Alfas del Polop ( fordi det tilhørte Polop )
  3. Alfas oppnådde uavhengighet fra Polop i 1836 og plantet et pinjetre på torget som et symbol på sin uavhengighet ( se foto ). Alfaz ( eller Alfas på Valenciansk ) betyr fruktbar jord, Pi refererer seg til Pinjetreet.
  4. Innbyggertall i Alfaz: 1836 – 250, 1956 – 900, i dag: ca. 24.000
  5. Alfaz del Pi har et av Spanias eldste trær, antatt å være et Karobtre som er omtrent 850 – 950 år gammelt.
  6. Vannsystemet fra det 17 århundre er fremdeles stort sett intakt, etter 345 år!
  7. Albir har utviklet seg fra 1995, fra å være et område for dyrking av sitrusfrukt, til i dag hvor innbyggertallet har skutt i været med ca. 10.000!
  8. L’Alfas del Pi har den høyeste tettheten av Norsktalende befolking i hele verden, unntatt Norge!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.